Despre CSO

Contract Sales Organization

Contract Sales organization este o metoda moderna de reducere a costurilor si eficientizare a investitiilor.

Cunoscuta sub denumirea de Contract Sales Organization (CSO), promovarea prin echipe externalizate in domeniul farmaceutic reprezinta o alternativa de succes prin care companiile farmaceutice isi pot reduce costurile si eficientiza investitiile si reduce riscurile.

In prezent, tot mai multe companii isi externalizeaza serviciile prin CSO, care au devenit populare deoarece ele permit companiilor să se concentreze pe competenţele lor de bază, alegand sa-si externalizeze serviciile pe anumite proiecte.

CSO (contract sales organization) - externalizarea - a devenit un trend tot mai puternic si pe piata din Romania, lucru demonstrat de cresterea semnificativa a volumului de afaceri in aceasta zona si de numarul tot mai mare de companii care apeleaza la acest serviciu.

Companiile farmaceutice isi pot suplimenta forta de munca pe termen scurt sau mediu prin Contract Sales Organizations (CSO), care fac tranzitia de la resurse tactice la parteneriate strategice, oferind mai multa flexibilitate si eficienta in indeplinirea obiectivelor de vanzari.

CSO permit companiilor farmaceutice sa transforme costurile fixe (investitii in masinile companiei, laptop-uri, telefoane, etc) in costuri variabile. Astfel, se reduc costurile, se eficientizeaza investitiile si se obtine un acces rapid la piata farmaceutica.

Un avantaj al acestor contracte il reprezinta faptul ca, ulterior, echipele de promovare si vanzare pot fi internalizate de catre compania partenera.

Activand ca si Contract Sales organization pe piata farmaceutica din Romania, GTS Solution dispune de echipe proprii de promovare si vanzare, un field force operational de peste 60 de reprezentanti medicali, reprezentanti de vanzari si area sales manageri, condusi de un field force manager experimentat.

Prin experienta de peste 10 ani si competentele dobandite pe piata farmaceutica si experienta dobandita pe anumite specialitati medicale, reprezentantii GTS Solution merg direct la tinta.

Română